dinsdag 11 juli 2017

Bruin brood bakken

Brood bakken is voor mij relaxen in de keuken, een heerlijk ruikend huis en mezelf al verheugen op het ontbijt van de volgende dag. Zelf bruin brood bakken, dat stond nog op mijn lijstje. Alle vakkennis kan ik wel gebruiken, dus nu een recept plus tips voor zelf bruin brood . Zoek je een recept voor een zelfgebakken stevig bruinbrood?


Bruin brood bakken in de oven. Hieronder het recept voor drie x tarwe bruinbrood zoals ik deze wekelijks .

Zelf je eigen bruine brood bakken. Wie kan de geur van vers gebakken brood nu weerstaan? Bakken: Knip of snijd het deeg eventueel in. Besprenkel met water voor een. Het brood is gaar als het goudbruin is en hol klinkt als je er tegenaan tikt.


Lunch, brunch, ontbijt: brood kan altijd. Leef je uit met breekbroo vlechtbrood of tomatenbrood. Broodbakken, lekker zelf doen in een broodbakmachine of oven. Bak in nog minuten gaar en bruin.

Stort het brood direct na het bakken op een rooster. Laat volledig afkoelen voordat je het gaat snijden. Nog een beetje warm is dit zelfgebakken brood heerlijk! Na de kleine knoopbroodjes gemaakt te hebben kriebelde het om weer een brood te bakken. Maak het deeg volgens de aanwijzingen in mijn artikel over de vijf basisstappen voor broodmaken.


Als je een broodbakmachine gebruikt, . Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout. Een oven of een broodbakmachine. O ja, en een beetje geduld komt ook . Ideaal voor een lichtbruin tarwebrood.


Wil je creatief brood bakken en zelf gist, zout en andere ingrediënten toevoegen? Dan is deze Classic-broodmix ideaal . Op zoek naar het lekkerste volkoren brood recept?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts