vrijdag 1 november 2019

Steriliseren bokalen

Zelfgemaakte confituur of chutney bewaar je in een gesteriliseerde bokaal. Geen idee hoe je een bokaal moet steriliseren ? Volg dan ons stappenplan. Was bokalen , deksels en rubbers goed af in heet water met wat soda, spoel goed na en laat ze omgekeerd uitlekken op een schone . Voordat je jam- en weckpotten kunt gebruiken, moet je je jampotten schoonmaken ( steriliseren ).

Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kan speciale bokalen kopen met een rubberen ring of beugelsluiting ( weckpotten), maar ook oude confituurpotjes recycleren. Droog de randen van het glas goed af, sluit de bokaal en plaats de veer erop. De makkelijkste manier om te steriliseren , is door de bokalen in de vaatwasser te steken. Steriliseren lijkt qua werkwijze op pasteuriseren, - producten worden eveneens dmv.


Bokalen en deksel dienen dus vooraf gesteriliseerd te worden. En indien ik de potten MOET steriliseren , moeten dan ook de deksels mee de kookpot in?

Hoe weet ik dan dat het water 100° graden bereikt heeft en niet meer ? Het is daarom slim om van tevoren flessen en weckpotjes te steriliseren , zodat je niet al binnen een paar dagen een groen laagje op je . Inmaken, wecken of bewaren van je oogst doe je in schone potten. Met deze methodes van het steriliseren van potten en flessen voorkom je . Zorg er dan voor dat je bokalen brandschoon en gesteriliseerd zijn. Bij steriliseren is de temperatuur minstens 100° Celsius. Andere soorten bokalen dompel je gesloten onder in een pot met kokend water.


Naast die ecologische voordelen, eet je met bokalen ook gezond met 1. Door de hermetisch afgesloten bokalen een bepaalde tijd op 90°C te steriliseren ,. Inmaken en steriliseren Bij het inmaken of steriliseren van groenten en fruit worden de micro-organismen door verhitting gedoo en omdat we . Flessen en potten steriliseren voor inmaken. Hoe kun je flesjes steriliseren ? Op de nieuwerwetse en ouderwetse. Leer hier hoe je het beste.


Pascale en Tom hebben een eigen moestuin en plotseling zitten ze met een overvloed aan fruit en vooral groenten. Onze diepvries zit al vol .

Men noemt de sterilisatie de cyclus van een autoclaaf en het werkwoord is steriliseren. Moet men eerst de bokalen steriliseren , vooraleer de voedingswaren te . Ik ken de gebruikte onderdruk niet. Het steriliseren van de weckpotten gebeurt precies hetzelfde als met traditionele.


Bij ons is inmaken in bokalen immers bijna uitgestorven. Bokaaltjes steriliseren doen we tegenwoordig met de microgolfoven. Begin met het steriliseren van enkele bokalen en een keukendoek - minuten in kokend water. Was vervolgens je (goed gekozen) groenten en blancheer ze . Vorig jaar hebben we geen enkele bokaal kunnen gebruiken omdat er zich.


Zal wel een stomme vraag zijn, maar waarom die bokalen steriliseren ? Ik maak mijn bokalen nat voor ik de confituur erin doe, . Dan kunt u een grote hoeveelheid groenten in de bokalen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts