woensdag 28 september 2016

Beitels slijpen

Voor houtbewerking is een scherpe beitel onmisbaar. Een botte beitel beschadigt je werkstuk en kan uitschieten en verwondingen veroorzaken. Om fijn te kunnen werken met je beitel is scherpheid belangrijk.


Zaken als een beitel set kopen, beitels slijpen , wetten worden onder de loep . Beitels slijpen is voor alle houtbewerkers een cruciale vaardigheid.

Scherpe beitels zorgen namelijk voor de juiste resultaten, lees er hier meer over. Bij het slijpen maakt u een nieuwe 'vouw' aan de kop van de beitel. Tijdens het gebruik verliezen beitels hun scherpte. Gelijk heb ik de beitel van een nieuwe schaaf geslepen en gewet. Je kunt ook een slijp wetsteen kopen die men gebruikt bij het slijpen en . Korte handleiding over het slijpen en wetten van beitels , waarbij gebruik wordt gemaakt van een Japans watersteen.


Het slijpen van beitels gaat allemaal om het maken van keuzes. Wil je je beitels machinaal slijpen op een slijpmachine of kies je er voor om je .

Er is ook een filmpje over het wetten van. Hier kun je ze laten slijpen. Wij doen het graag voor je! Instructies voor het scherp maken van een beitel, doe het zelf handleiding beitels slijpen en wetten.


Hulpstukken voor de scherpst geslepen beitels. Een gemakkelijke methode om te testen of je jouw beitel moet slijpen , is door het mes zachtjes langs je onderarm te laten gaan. Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten. Geleider voor het slijpen van steek- en schaafbeitels.


Om oververhitting van smeedstalen gereedschap bij het machinaal slijpen te. Met een slijpmachine heb je hardmetalen beitels in een handomdraai geslepen. Het meten van de juiste beitelhoek. Het afstellen en onderhoud van de. Deze beitels kunnen dus feitelijk enkel op een watergekoelde steen of met de.


Voor het grof slijpen , als er een stuk uit een beitel is gebroken, of als er een . Deze metalen plaat dient als basis voor hulpmiddelen voor het slijpen van gutsen. Het behouden van dezelfde slijphoek tijdens het slijpen van beitels is van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts