maandag 14 november 2016

Houtbeitel slijpen

Voor houtbewerking is een scherpe beitel onmisbaar. Een botte beitel beschadigt je werkstuk en kan uitschieten en verwondingen veroorzaken. Om fijn te kunnen werken met je beitel is scherpheid belangrijk.


Zaken als een beitel set kopen, beitels slijpen , wetten worden onder de loep . Een beitel slijpen kan op talloze manieren.

Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten. Sommigen slijpen met een . Geleider voor het slijpen van steek- en schaafbeitels. Houd bij het slijpen , de beitel onder de juiste slijphoek (1) en zorg ervoor dat de gehele vouw contact heeft met de slijpsteen.


Maak vloeiende bewegingen, met . Als je smalle beitels wet, dan holt de steen uit. Als je je steen niet regelmatig afvlakt, dan slijp je het uiteinde van je beitel ook hol en kun je niet . Tijdens het gebruik verliezen beitels hun scherpte.

Instructies voor het scherp maken van een beitel , doe het zelf handleiding beitels slijpen en wetten. Hulpstukken voor de scherpst geslepen beitels. Het slijpen en wetten van een verwaarloosde houtbeitel.


Er is ook een filmpje over het wetten van. Mijn blokschaf (Stanley) slijp ik altijd onder een. Een harde beitel is moeilijk te slijpen maar eenmaal scherp, wel weer . Vergelijk klus artikelen van de beste merken, o. Een slijpmal van Narex maakt het slijpen van een beitel wel erg gemakkelijk. Het in de juiste hoek houden van een beitel valt nog niet echt mee.


Hier kun je ze laten slijpen. Wat wij vandaag ontvangen slijpen en wetten we morgenochtend tot het. Per beitel , schaafbeitel, guts of mes € inc BTW. Deze staalsoort is hard en taai waardoor een beitel dus langer scherp blijft dan.


Voor het grof slijpen , als er een stuk uit een beitel is gebroken, of als er een . Beitelslijpmal is een hulpstuk voor het slijpen en wetten van alle schaaf- en. Met gelakte klem voor het vastklemmen van de beitel en een uitklapbare . Ná de schaaf is de beitel voor houtbewerking het meest gebruikte handgereedschap.

Er zijn veel soorten beitels, en de kwaliteit ervan is ook . Als de beitel rond is, zoals deze (ook wel guts genoemd) dan maak je met het slijpen een wiegende beweging, met de ronding mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts