dinsdag 3 mei 2016

Brood maken

Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout. Een oven of een broodbakmachine. O ja, en een beetje geduld komt ook . Na een paar mislukte pogingen is het me gelukt om een goed heel brood te bakken.


Dat was inmiddels een paar weken terug.

Altijd al brood willen bakken ? Zelf brood bakken is gemakkelijk, snel, goedkoop en lekker. Als je het nog nooit gedaan hebt, lijkt het heel ingewikkel en overal vind je weer andere recepten. Maar om een vers brood te bakken , heb je wel een beetje geduld nodig.


Jeroen maakte vers brood voor het gerecht . Met deze tips voor brood bakken zul je zien dat het niet moeilijk is om zelf een lekker brood te bakken. Niets lekkerder dan een vers .

Maak dan eens een stoer en ambachtelijk brood. Lunch, brunch, ontbijt: brood kan altijd. Leef je uit met breekbroo vlechtbrood of tomatenbrood. Voor het bakken van een goed brood moet je rekening houden met de meelsoort , de hoeveelheid gist, de temperatuur, het kneden en het . En niet alleen omdat de geur van versgebakken brood zo verrukkelijk is! Neem kilo bruine en kilo witte bloem.


Voeg een beetje zout toe. Meng alles al goed voor je de gist toevoegt. Je hebt vier ingrediënten nodig: bloem, water, gist en zout. In dit artikel helpen we je, stap voor stap, je eerste brood te . Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept.


Het is even een werkje en in het begin zal het vast niet van een . In deze video laat Eke je zien hoe je brooddeeg maakt. Bekijk hieronder de bijbehorende blog en. Om met een succes brood te bakken zijn er vele methoden ontwikkeld.

De profesionele bakker kiest zijn meelsoorten uit en past zijn programma van het kneden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts