vrijdag 25 december 2015

Soorten wijnglazen

Misschien denkt u dat het niet uitmaakt welk wijnglas u gebruikt, . Een goede wijn vraagt een goed wijnglas om zijn echte kwaliteit ten volle te presenteren. Daarvoor is het nodig de juiste vorm van glas te kiezen om het . Hoe plaats ik wijnglazen op de juiste manier? Welke wijn drink ik uit welk glas? Wij beantwoorden deze en .

Wat veel mensen niet weten is dat ieder wijnglas speciaal is ontworpen voor een bepaald soort wijn. Bij het kiezen van een wijnglas zijn er een . Voor Champagne heb je soorten wijnglazen , maar welke is goed. Onder andere Hostelvia Mencia, Bormioli Rocco, Arcoroc, ChefSommelier en Christal.


Wijnglazen in verschillende soorten en maten van verschillende merken. Ben je op zoek naar het juiste wijnglas voor het juiste moment? Lees hier welke soorten glazen er zijn en welke afwegingen je kunt maken.


De smaak van wijn goed proeven heeft ook met het gebruikte wijnglas te maken.

Maar de vraag is altijd: welk glas, waarvoor en wanneer? We beginnen bij het begin. Een wijnglas is een drinkglas bedoeld om wijn uit te drinken. Er bestaan verschillende soorten glazen die specifiek voor een bepaalde wijn zijn ontworpen. Voor Moscato bijvoorbeeld of voor een Spumante . Glazen voor rode wijn hebben een grotere . Rode wijnglazen hebben een brede, ronde kelk en een korte steel.


Witte wijnglazen zijn dan weer hoger en . Er zijn twee soorten wijnglazen : rode en witte. Groot, klein, helder, met opdruk of gravering, met groene of transparante poot, en ga zo maar door. Rondom het gebruik van wijnglazen bestaan tegenwoordig – als je het volgens de.


Ook in het verleden waren er verschillende soorten glazen in gebruik voor . Overal waar je komt worden wijnen weer anders ingeschonken. Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten wijnglazen , . Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een wijnglas en waarom? Deel over wijnetiquette leert u de juiste wijn in het juiste glas te schenken.


Met drie soorten wijnglazen heb je de basics in huis voor alle soorten wijn die je op het menu hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts